MediaWatch

Søfolk kræver en million af Ekstra Bladet

To søfolk, der sad som gidsler hos somaliske pirater, kræver samlet en million kr. i erstatning af Ekstra Bladet. Retssagen begynder i dag.

Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

I dag, mandag, starter retssagen om Ekstra Bladets dækning af to sømænds gidseltagning hos somaliske pirater. De to sømænd kræver en erstatning på 500.000 kr. hver, og at Ekstra Bladet fjerner fotos og udtalelser fra søfolkene på eb.dk, som, de mener, har været krænkende, skriver Politiken.

Det er de to søfolks organisation, Søfartens Ledere, der har trukket Ekstra Bladet i retten. Organisationen mener, at Ekstra Bladets dækning af sagen gik for tæt på gidslerne og dermed krænkede privatlivets fred.

"Der er vist fotos af dem i ufrivillige og ydmygende situationer. Der er bragt meget personlige oplysninger om deres mentale og fysiske situation, at de var syge og ville begå selvmord. Vi mener, at der er et hensyn at tage til folk, som er udsat for en kriminel handling, imens dækningen foregår," siger Fritz Ganzhorn, direktør i Søfartens Ledere, til Politiken.

Samtidig mener Søfartens Ledere, at Ekstra Bladets dækning har skadet forhandlingerne om søfolkenes frigivelse, og at avisen har forsøgt at påvirke den danske stat.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Pluto TV udfordrer streamingmarkedet med gratis indhold

Efter et milliardopkøb i 2019 er det gået stærkt for Pluto TV, der for ni år siden blev skabt i et ”snusket varehus” i Los Angeles. Nu har den gratis streamingtjeneste gjort indtog i Norden. Partnerskab med Viaplay giver store forventninger allerede på kort sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs