MediaWatch

Borgmester overvejer juridiske skridt efter falske læserbreve

Borgmesteren i Faaborg-Midtfyn Kommune overvejer at tage retslige skridt, efter otte falske og stærkt kritiske læserbreve er blevet bragt i Fyns Amts Avis og Fyens Stifstidende.

Foto: Ole Frederiksen/Polfoto/Arkiv

Otte læserbreve bragt i Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende kan få et retsligt efterspil. Det skriver DR.

Baggrunden er den, at læserbrevene har vist sig at være falske. I kraftige vendinger med formuleringer som "Christian Thygesen er en katastrofe for kommunen" og "Tjener Thygesens venner på asylansøgere?" langes der ud efter Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Christian Thygesen.

"Avisen er brugt som nyttig idiot. De har efterfølgende gjort et stort stykke arbejde for at afdække sagen og også forsøgt at give mig oprejsning, men jeg overvejer stadigvæk, om der bør være et strafferetsligt efterspil," siger Christian Thygesen til DR.

Fyens Stiftstidendes chefredaktør, Poul Kjærgaard, siger til DR, at avisen ser med stor alvor på sagen og forsøger at kortlægge fejlen, så det ikke kan ske igen.

Vibeke Borberg, forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, siger, at aviserne selv kan hænge på et eventuelt økonomisk ansvar i sagen, hvis det ikke kan lade sig gøre at finde ud af, hvem den egentlige skribent bag læserbrevene er.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs