MediaWatch

Borgmester overvejer juridiske skridt efter falske læserbreve

Borgmesteren i Faaborg-Midtfyn Kommune overvejer at tage retslige skridt, efter otte falske og stærkt kritiske læserbreve er blevet bragt i Fyns Amts Avis og Fyens Stifstidende.

Ole Frederiksen/Polfoto/Arkiv
Foto: Ole Frederiksen/Polfoto/Arkiv

Otte læserbreve bragt i Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende kan få et retsligt efterspil. Det skriver DR.

Baggrunden er den, at læserbrevene har vist sig at være falske. I kraftige vendinger med formuleringer som "Christian Thygesen er en katastrofe for kommunen" og "Tjener Thygesens venner på asylansøgere?" langes der ud efter Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Christian Thygesen.

"Avisen er brugt som nyttig idiot. De har efterfølgende gjort et stort stykke arbejde for at afdække sagen og også forsøgt at give mig oprejsning, men jeg overvejer stadigvæk, om der bør være et strafferetsligt efterspil," siger Christian Thygesen til DR.

Fyens Stiftstidendes chefredaktør, Poul Kjærgaard, siger til DR, at avisen ser med stor alvor på sagen og forsøger at kortlægge fejlen, så det ikke kan ske igen.

Vibeke Borberg, forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, siger, at aviserne selv kan hænge på et eventuelt økonomisk ansvar i sagen, hvis det ikke kan lade sig gøre at finde ud af, hvem den egentlige skribent bag læserbrevene er.

Forsiden lige nu

Dalende opbakning til tv-pakker er en af TV 2's store udfordringer

Selv om det er første gang i fem år, at TV 2 lever op til sin målsætning om en overskudsgrad på 10 pct., så er TV 2-boss mere end tilfreds med de seneste års resultater. Hun udpeger danskernes svigtende opbakning til tv-pakkerne som en af TV 2's helt store udfordringer.

Fredericia Dagblad får ny chefredaktør

Efter 14 år stopper Marianne Husted som chefredaktør for at blive redaktionel souschef. Hun afløses af jourhavende på avisen, der er en del af Jysk Fynske Medier.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere