MediaWatch

Folketidende lukker avistrykkeri

Ti medarbejdere mister jobbet, når Folketidende lukker avistrykkeri. Lukningen sker af hensyn til Folketidendes samlede økonomi, siger direktør.

Til sommer lukker avistrykkeriet Rotationen Nykøbing F. A/S, som er delvist ejet af Folketidende Gruppen. Det koster ti medarbejdere jobbet, skriver Folketidende.

Rotationen Nykøbing F. A/S trykker i dag Folketidende og Folketindendes forskellige ugeaviser. Det er dog ifølge direktør i Folketidende, Jan Holmbroe, i en årerække sket til en overpris på et "ganske stort millionbeløb", og det tager mediehuset nu konsekvensen af.

Fremover skal Folketidende trykkes hos Sjællandske Medier, mens Malmø Tidnings Tryck i Malmø, som Folketidende gruppen også er medejer af, får til opgave at trykke ugeaviserne.

"Beslutningen om at stoppe Rotationen A/S har været længe undervejs, og det har bestemt ikke været nogen nem afgørelse. Men det er nødvendigt af hensyn til Folketidendes samlede økonomi og overlevelsesgrundlag som selvstændigt mediehus," siger Jan Holmboe, direktør i Folketidende.

Lukningen af Rotationen Nykøbing F. A/S gennemføres med udgangen af juni, oplyser Folketidende.

Forsiden lige nu

Top 20: EM i håndbold dominerer ugens topliste

Søndagens EM-kamp mod Tyskland blev set af flere end 1,5 millioner danskere og lægger for alvor afstand ned til "X Factor", som for første gang i år ikke kunne svinge sig op over en million seere.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere