MediaWatch

Folketidende lukker avistrykkeri

Ti medarbejdere mister jobbet, når Folketidende lukker avistrykkeri. Lukningen sker af hensyn til Folketidendes samlede økonomi, siger direktør.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Til sommer lukker avistrykkeriet Rotationen Nykøbing F. A/S, som er delvist ejet af Folketidende Gruppen. Det koster ti medarbejdere jobbet, skriver Folketidende.

Rotationen Nykøbing F. A/S trykker i dag Folketidende og Folketindendes forskellige ugeaviser. Det er dog ifølge direktør i Folketidende, Jan Holmbroe, i en årerække sket til en overpris på et "ganske stort millionbeløb", og det tager mediehuset nu konsekvensen af.

Fremover skal Folketidende trykkes hos Sjællandske Medier, mens Malmø Tidnings Tryck i Malmø, som Folketidende gruppen også er medejer af, får til opgave at trykke ugeaviserne.

"Beslutningen om at stoppe Rotationen A/S har været længe undervejs, og det har bestemt ikke været nogen nem afgørelse. Men det er nødvendigt af hensyn til Folketidendes samlede økonomi og overlevelsesgrundlag som selvstændigt mediehus," siger Jan Holmboe, direktør i Folketidende.

Lukningen af Rotationen Nykøbing F. A/S gennemføres med udgangen af juni, oplyser Folketidende.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs