MediaWatch

Ny avis kan give overskud allerede i år

En ny avis har første dag på markedet i Storbritannien i dag, og udgiveren bag mener ikke, det er urealistisk, at avisen går i plus i 2016.

Trinity Mirror udgiver bl.a. Daily Mirror.

The New Day er navnet på en ny britisk avis, der i dag har første udgivelsesdag. Avisen placerer sig i den meget billige ende af spekteret og vil efter en kort indkøringsfase på to uger lande på en pris på 50 pence, svarende til 4,7 kr.

Avisen udgives af Trinity Mirror, der i dag har præsenteret sit regnskab for 2015. Her skriver udgiveren bl.a., at de økonomiske forventninger til The New Day er store.

"Hvis avisen bliver succesfuld, forventes titlen at være profitabel ved udgangen af året," skriver Trinity Mirror i årsrapporten og lover samtidig at give løbende opdateringer på avisens udvikling i løbet af året.

Hvad det mere konkret kræver for, at The New Day bliver "succesfuld", fremgår ikke af rapporten.

2015 i bakgear

Regnskabet for 2015 viser en tilbagegang på toplinjen på 4,5 pct. Også resultatet før skat går tilbage med næsten 18 pct.

Det er særligt annonceomsætningen på print, der presser Trinity Mirror.

"Omsætningen fra printannoncering falder i et højere tempo end ventet, og digital omsætning kompenserer ikke for faldet og driver vækst," skriver Trinity Mirror i regnskabet.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs