MediaWatch

Afgående Bonnier-topchef tjente over 30 millioner

Gunilla Herlitz, der stopper som chef for Bonnier News, har de seneste syv år modtaget over 30 mio. kr. i løn. 

Foto: Peter Jönsson/PR

Når Gunilla Herlitz forlader posten som chef for Bonnier News efter mere end 13 år i chefstillinger i den svenske mediekoncern, vil hun have tjent over 30 mio. kr., skriver Resume.

De sidste syv år har Gunilla Herlitz således tjent 41,3 mio. svenske kr. svarende til 32,8 mio. kr.,viser skatteoplysninger ifølge Resume. Den samlede lønbetaling dækker over, at Gunilla Herlitz i 2013 fik en årsløn på hele 19 mio. svenske kr.

Gunilla Herlitz's løn i 2015 er endnu ikke offentliggjort og tæller derfor ikke med i opgørelsen.

De sidste syv år er Gunilla Herlitz gået fra at være chefredaktør og adm. direktør i Dagens Nyheter til at være direktør for nyhedsområdet, Bonnier News, der rummer aviserne Dagens Industri, Dagens Nyheter, HD-Sydsvenskan og Expressen.

I den tid har hun formået at vende store underskud til overskud ved bl.a at foretage omorganiseringer og nedskæringer, og det har Bonnier altså belønnet hende for.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs