MediaWatch

Ombudsmanden kritiserer lang svartid på aktindsigt

Journalist på Politiken måtte vente over 200 arbejdsdage, før han fik svar på en anmodning om aktindsigt. Det møder kritik fra Folketingets Ombudsmand.

Foto: Philip Davali/Polfoto/Arkiv

Jakob Sheikh, journalist på Politiken, ventede over 200 arbejdsdage på en aktindsigtsanmodning til Justitsministeriet, og det bliver kritiseret af Folketingets Ombudsmand. Det skriver Politiken.

Normalt skal en anmodning om aktindsigt besvares inden for syv arbejdsdage. Tidsfristen kan dog udvides til 40 arbejdsdage, hvis der er tale om særligt komplicerede eller omfattende anmodninger. Og de 200 dage er ganske enkelt for lang tid, skriver Folketingets Ombudsmand i en afgørelse.

"Samlet set er det min opfattelse, at sagsbehandlingstiden på over 200 arbejdsdage er meget kritisabel," står der ifølge Politiken i afgørelsen fra ombudsmanden.

Anmodningen om aktindsigt fra Jakob Sheikh handlede bl.a. om korrespondance om radikaliseringstiltag mellem Justitsministeriet og landets politikredse, skriver Politiken.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Aller Media nedlægger printmagasin til unge, TV 2 Øst får ny adm. direktør, og reklame fra Liberal Alliance på TV3+ har rejst debat om politiske reklamer på tv. Få overblikket over den seneste uge i mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs