MediaWatch

Politiken-journalist blev tilbageholdt og nægtet indrejse i Tyrkiet

En journalist fra Politiken fik at vide, at han udgjorde en sikkerhedsrisiko, da han tidligere på ugen kom til landet for at dække flygtningesituationen ved grænsen til Syrien.

Politikens dækning af flygtningekrisen i Europa stødte på en mur fra de tyrkiske myndigheder tidligere denne uge, skriver avisen.

Tirsdag aften landede Politikens journalist Claus Blok Thomsen i Istanbul for at sætte kursen videre østpå til grænsen mellem Tyrkiet og Syrien for at dække flygtningesituationen.

Claus Blok Thomsen nåede dog aldrig videre end til lufthavnen i Istanbul. Her blev han tilbageholdt og forhørt af tyrkisk politi, der lod ham vide, at han var blevet udpeget som "en trussel mod den national sikkerhed", skriver Politiken. Efter at have tilbragt natten i en celle blev han sendt tilbage til Danmark onsdag formiddag med besked om ikke at vende retur.

"Det er stærkt kritisabelt, at pressen forhindres i at arbejde på den måde. Der er tale om den største flygtningekrise i Europa i nyere tid, og vi har brug for at kunne bevæge os frit og informere om den, " siger Politikens internationale redaktør, Michael Jalner, til avisen.

Avisen har endnu ikke kunnet få en officiel forklaring på, hvorfor Claus Blok Thomsen blev nægtet indrejse. Den tyrkiske ambassade i København vil nu underøge sagen, skriver Politiken. Flere andre udenlandske medier har også oplevet problemer i Tyrkiet, bl.a. norske Aftonposten.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere