MediaWatch

Politiken-journalist blev tilbageholdt og nægtet indrejse i Tyrkiet

En journalist fra Politiken fik at vide, at han udgjorde en sikkerhedsrisiko, da han tidligere på ugen kom til landet for at dække flygtningesituationen ved grænsen til Syrien.

Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Politikens dækning af flygtningekrisen i Europa stødte på en mur fra de tyrkiske myndigheder tidligere denne uge, skriver avisen.

Tirsdag aften landede Politikens journalist Claus Blok Thomsen i Istanbul for at sætte kursen videre østpå til grænsen mellem Tyrkiet og Syrien for at dække flygtningesituationen.

Claus Blok Thomsen nåede dog aldrig videre end til lufthavnen i Istanbul. Her blev han tilbageholdt og forhørt af tyrkisk politi, der lod ham vide, at han var blevet udpeget som "en trussel mod den national sikkerhed", skriver Politiken. Efter at have tilbragt natten i en celle blev han sendt tilbage til Danmark onsdag formiddag med besked om ikke at vende retur.

"Det er stærkt kritisabelt, at pressen forhindres i at arbejde på den måde. Der er tale om den største flygtningekrise i Europa i nyere tid, og vi har brug for at kunne bevæge os frit og informere om den, " siger Politikens internationale redaktør, Michael Jalner, til avisen.

Avisen har endnu ikke kunnet få en officiel forklaring på, hvorfor Claus Blok Thomsen blev nægtet indrejse. Den tyrkiske ambassade i København vil nu underøge sagen, skriver Politiken. Flere andre udenlandske medier har også oplevet problemer i Tyrkiet, bl.a. norske Aftonposten.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs