MediaWatch

Nordjyske får bøde for ulovligt telefonsalg

Nordjyske Medier betaler en bøde for at kontakte en forbruger, der var tilmeldt Robinsonlisten.

Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen

Nordjyske Medier skal til lommerne, efter mediehuset har kontaktet en forbruger, som var tilmeldt Robinsonlisten, med et tilbud om et avisabonnement. Det oplyser Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Forbrugere, som er tilmeldt Robinsonlisten, må ikke kontaktes uanmodet af sælgere, og det har Nordjyske Medier altså forbrudt sig mod. Det koster selskabet en bøde på 10.000 kr.

"Virksomhederne skal respektere, at forbrugerne frabeder sig at blive ringet op med tilbud. Nordjyske Medier har overtrådt markedsføringsloven ved at ringe til en forbruger, der var tilmeldt Robinsonlisten. Det udløser en bøde til mediehuset," siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i pressemeddelelsen.

Sagen har verseret siden september 2014, hvor Forbrugerombudsmanden politianmeldte Nordjyske Medier.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Facebook vil prioritere "troværdige" nyheder

Medlemsundersøgelser skal luge ud i falske nyheder og få lokale medier til at fylde mere i Facebooks feed. Samlet set skal mængden af nyheder dog fortsat reduceres med en femtedel.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere