MediaWatch

Nordjyske får bøde for ulovligt telefonsalg

Nordjyske Medier betaler en bøde for at kontakte en forbruger, der var tilmeldt Robinsonlisten.

Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen | Foto: Stine Bidstrup/Polfoto/Arkiv

Nordjyske Medier skal til lommerne, efter mediehuset har kontaktet en forbruger, som var tilmeldt Robinsonlisten, med et tilbud om et avisabonnement. Det oplyser Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Forbrugere, som er tilmeldt Robinsonlisten, må ikke kontaktes uanmodet af sælgere, og det har Nordjyske Medier altså forbrudt sig mod. Det koster selskabet en bøde på 10.000 kr.

"Virksomhederne skal respektere, at forbrugerne frabeder sig at blive ringet op med tilbud. Nordjyske Medier har overtrådt markedsføringsloven ved at ringe til en forbruger, der var tilmeldt Robinsonlisten. Det udløser en bøde til mediehuset," siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i pressemeddelelsen.

Sagen har verseret siden september 2014, hvor Forbrugerombudsmanden politianmeldte Nordjyske Medier.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs