MediaWatch

Butikskæder: Tilbudsaviser går stadig som varmt brød

Den digitale udvikling har ikke fået dagligvarekæderne til at neddrosle tilbudsavisen som salgskanal, viser optælling.

Brugsen, Føtex og andre store dagligvarebutikker foretrækker stadig den klassiske tilbudsavis på papir, når de skal markedsføre de billigste priser og bedste tilbud over for kunderne, skriver Finans.

Trods den digitale udvikling, hvor flere og flere bruger tid og får deres information på nettet, og hvor antallet af "nej tak til reklamer"-skiltene er blomstret på postkasserne, udgiver dagligvarekæderne fortsat helst deres tilbud på papir. Det viser en optælling fra bureauet Icoco, der konkluderer, at antallet af sider i tilbudsaviserne fra 16 dagligvarekæder steg med 1,5 pct. sidste år til 31.491 sider mod 31.012 i 2013 og lige knapt 30.000 i 2013.

"Vi har prøvet i enkelte kæder at ændre med færre tilbudsaviser - men kan se, at det koster omsætning. Så der er fortsat behov for tilbudsaviser i kombination med de digitale løsninger. Der er ingen tvivl om, at der fremadrettet bliver færre tilbudsaviser, da mange forbrugere vælger reklamer fra. Men vi er ikke nået dertil endnu, at vi skærer drastisk ned," siger informationsdirektør Jens Juul Nielsen, Coop Danmark, til Finans.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere