MediaWatch

Butikskæder: Tilbudsaviser går stadig som varmt brød

Den digitale udvikling har ikke fået dagligvarekæderne til at neddrosle tilbudsavisen som salgskanal, viser optælling.

Foto: Thomas Lekfeldt/Polfoto

Brugsen, Føtex og andre store dagligvarebutikker foretrækker stadig den klassiske tilbudsavis på papir, når de skal markedsføre de billigste priser og bedste tilbud over for kunderne, skriver Finans.

Trods den digitale udvikling, hvor flere og flere bruger tid og får deres information på nettet, og hvor antallet af "nej tak til reklamer"-skiltene er blomstret på postkasserne, udgiver dagligvarekæderne fortsat helst deres tilbud på papir. Det viser en optælling fra bureauet Icoco, der konkluderer, at antallet af sider i tilbudsaviserne fra 16 dagligvarekæder steg med 1,5 pct. sidste år til 31.491 sider mod 31.012 i 2013 og lige knapt 30.000 i 2013.

"Vi har prøvet i enkelte kæder at ændre med færre tilbudsaviser - men kan se, at det koster omsætning. Så der er fortsat behov for tilbudsaviser i kombination med de digitale løsninger. Der er ingen tvivl om, at der fremadrettet bliver færre tilbudsaviser, da mange forbrugere vælger reklamer fra. Men vi er ikke nået dertil endnu, at vi skærer drastisk ned," siger informationsdirektør Jens Juul Nielsen, Coop Danmark, til Finans.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs