MediaWatch

Butikskæder: Tilbudsaviser går stadig som varmt brød

Den digitale udvikling har ikke fået dagligvarekæderne til at neddrosle tilbudsavisen som salgskanal, viser optælling.

Foto: Thomas Lekfeldt/Polfoto

Brugsen, Føtex og andre store dagligvarebutikker foretrækker stadig den klassiske tilbudsavis på papir, når de skal markedsføre de billigste priser og bedste tilbud over for kunderne, skriver Finans.

Trods den digitale udvikling, hvor flere og flere bruger tid og får deres information på nettet, og hvor antallet af "nej tak til reklamer"-skiltene er blomstret på postkasserne, udgiver dagligvarekæderne fortsat helst deres tilbud på papir. Det viser en optælling fra bureauet Icoco, der konkluderer, at antallet af sider i tilbudsaviserne fra 16 dagligvarekæder steg med 1,5 pct. sidste år til 31.491 sider mod 31.012 i 2013 og lige knapt 30.000 i 2013.

"Vi har prøvet i enkelte kæder at ændre med færre tilbudsaviser - men kan se, at det koster omsætning. Så der er fortsat behov for tilbudsaviser i kombination med de digitale løsninger. Der er ingen tvivl om, at der fremadrettet bliver færre tilbudsaviser, da mange forbrugere vælger reklamer fra. Men vi er ikke nået dertil endnu, at vi skærer drastisk ned," siger informationsdirektør Jens Juul Nielsen, Coop Danmark, til Finans.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs