MediaWatch

Medie: Montgomery overvejer norsk comeback

Den tidligere Berlingske-formand kan ifølge norsk medie være på vej til at vende tilbage til den norske mediebranche.

David Montgomery

David Montgomery, tidl. formand for Berlingske Media, er muligvis på vej tilbage til den skandinaviske mediebranche. Det skriver Kampanje med henvisning til Dagens Næringsliv.

Det drejer sig om medievirksomheden Amedia, der driver en række norske medier. Amedias ejere, Telenor og LO, har i nogle måneder afsøgt markedet for at få nye ejere med ombord, og det skulle være i den proces, at et comeback til Skandinavien kan komme på tale for David Montgomery.

"Jeg kan ikke kommentere på enkelte navne, som man måtte spekulere i. Vi kører denne proces med henblik på en afklaring i løbet af første kvartal," siger Knut Brundtland, mæglerchef hos ABG Sundal Collier, der rådgiver Amedias ejere, ifølge Kampanje til Dagens Næringsliv.

David Montgomery var i en årrække bestyrelsesformand i Berlingske Media. Han stod i spidsen for britiske Mecom, da selskabet i 2006 købte Orkla, der på det tidspunkt ejede Berlingske.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs