MediaWatch

Bonnier har trukket stort millionudbytte ud af Børsen

Den svenske mediekoncern har udbetalt 280 mio. i udbytte fra Børsen i løbet af de seneste år. Bonnier afviser sammenhæng med det aktuelle salg.

De seneste to år har ejeren Bonnier hævet udbyttebetalingen i datterselskabet Børsen. 200 mio. kr. i 2013 og 80 mio. kr. i 2014. Det skriver Jyllands-Posten.

Udbetalingerne betyder, at egenkapitalen i selskabet er blevet væsentlig mindre. De millionstore beløb er et skift i forhold til foregående år, hvor udbyttebetalingen lå på 0-6 mio. kr. Bonnier afviser, at der er nogen sammenhæng mellem salget af Børsen og de seneste års store udbytter.

”Det har ingen som helst sammenhæng med salget af Børsen (Der var jo overhovedet ingen tanker omkring et salg førend et stykke inde i 2015). Udbetalingerne bør forstås ud fra det faktum, at Børsen øgede sit driftsresultat i de år, du nævner,” skriver Bonnier i en mail til Jyllands-Posten.

Fejlslagne investeringer betød, at Bonnier op til og under finanskrisen oparbejdede en betydelige gæld, som de seneste år er blevet nedbragt fra 9,3 mia. svenske kr. (7,5 mia. kr.) til 5,4 mia. svenske kr. (4,4 mia. kr.).

Forsiden lige nu

MTG sælger tv-forretning i Bulgarien

TV3-ejeren siger farvel til tv-markedet uden for Norden med frasalg af bulgarsk tv-forretning. Salget sker til en pris, der er næsten fire gange lavere, end da MTG købte selskabet i 2008.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere