MediaWatch

Bonnier har trukket stort millionudbytte ud af Børsen

Den svenske mediekoncern har udbetalt 280 mio. i udbytte fra Børsen i løbet af de seneste år. Bonnier afviser sammenhæng med det aktuelle salg.

De seneste to år har ejeren Bonnier hævet udbyttebetalingen i datterselskabet Børsen. 200 mio. kr. i 2013 og 80 mio. kr. i 2014. Det skriver Jyllands-Posten.

Udbetalingerne betyder, at egenkapitalen i selskabet er blevet væsentlig mindre. De millionstore beløb er et skift i forhold til foregående år, hvor udbyttebetalingen lå på 0-6 mio. kr. Bonnier afviser, at der er nogen sammenhæng mellem salget af Børsen og de seneste års store udbytter.

”Det har ingen som helst sammenhæng med salget af Børsen (Der var jo overhovedet ingen tanker omkring et salg førend et stykke inde i 2015). Udbetalingerne bør forstås ud fra det faktum, at Børsen øgede sit driftsresultat i de år, du nævner,” skriver Bonnier i en mail til Jyllands-Posten.

Fejlslagne investeringer betød, at Bonnier op til og under finanskrisen oparbejdede en betydelige gæld, som de seneste år er blevet nedbragt fra 9,3 mia. svenske kr. (7,5 mia. kr.) til 5,4 mia. svenske kr. (4,4 mia. kr.).

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs