MediaWatch

JP/Pols rådgiver: Vi konkurrerer mod udenlandske spillere

JP/Politikens Hus' køb af Børsen mangler konkurrencemyndighedernes godkendelse. Køberens rådgiver mener, at handlen skal godkendes.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Der er enighed om prisen mellem køber og sælger, og i vejen for JP/Politikens Hus' køb af Børsen står nu kun Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der i løbet af det næste halve års tid skal have færdigbehandlet sagen.

Berlingske meldte sig i fredags på banen med bekymringer om "monopollignende tilstand", hvis opkøbet bliver godkendt, men JP/Politikens Hus' rådgiver i handelen, Gorrisen Federspiel, mener, at handlen skal godkendes. Det skriver Børsen. Forklaringen er bl.a., at konkurrencen ifølge JP/Politiken kommer andre steder fra end konkurrerende danske medier.

Det skal ifølge rådgiveren ses i lyset af, at forbrugerne flytter sig fra print til digital.

"Det er vigtigt at lytte til, hvilken konkurrence vi møder, og det er en konkurrence fra Google, Facebook og andre meget store spillere," siger Martin André Dittmer, partner i Gorrisen Federspiel, til Børsen.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har i udgangspunktet 115 hverdage til at behandle anmeldelsen om opkøbet, fra styrelsen modtager den i sin fuldstændige form.

Konkurrencestyrelsen: Ny situation med JP/Pol og Børsen 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs