MediaWatch

JP/Pols rådgiver: Vi konkurrerer mod udenlandske spillere

JP/Politikens Hus' køb af Børsen mangler konkurrencemyndighedernes godkendelse. Køberens rådgiver mener, at handlen skal godkendes.

Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv
Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Der er enighed om prisen mellem køber og sælger, og i vejen for JP/Politikens Hus' køb af Børsen står nu kun Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der i løbet af det næste halve års tid skal have færdigbehandlet sagen.

Berlingske meldte sig i fredags på banen med bekymringer om "monopollignende tilstand", hvis opkøbet bliver godkendt, men JP/Politikens Hus' rådgiver i handelen, Gorrisen Federspiel, mener, at handlen skal godkendes. Det skriver Børsen. Forklaringen er bl.a., at konkurrencen ifølge JP/Politiken kommer andre steder fra end konkurrerende danske medier.

Det skal ifølge rådgiveren ses i lyset af, at forbrugerne flytter sig fra print til digital.

"Det er vigtigt at lytte til, hvilken konkurrence vi møder, og det er en konkurrence fra Google, Facebook og andre meget store spillere," siger Martin André Dittmer, partner i Gorrisen Federspiel, til Børsen.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har i udgangspunktet 115 hverdage til at behandle anmeldelsen om opkøbet, fra styrelsen modtager den i sin fuldstændige form.

Konkurrencestyrelsen: Ny situation med JP/Pol og Børsen

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Både Berlingske Media og TV 2 fik nye bestyrelsesformænd i sværvægtsklassen, Egmont-koncernen præsenterede regnskab og TV3-ejer splitter selskabet i to efter afblæst fusion med TDC.

MTG vil stå i frontlinjen i nordisk konsolidering

Den svenske koncern splitter selskabet op i to, men det har ikke dæmpet lysten til at indgå i konsolideringer, siger topchefen for den nordiske tv-forretning. Han forudser, at et nyt tele-medie-landskab vil udvikle sig i Norden de kommende år – og det skal ske med MTG i forreste linje.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere