Journalistformand: Børsen skal meget gerne være selvstændig

Selv efter en fusion med JP/Politikens hus er det vigtigt for mangfoldigheden, at Børsen fortsætter som selvstændig udgivelse, mener formand i Dansk Journalistforbund.

Børsen bør fortsætte som et selvstændigt media med redaktionel frihed, efter avisen er blevet købt af JP/Politikens Hus. Det mener formand i Dansk Journalistforbund, Lars Werge, skriver Berlingske Business.

Såfremt handlen godkendes af konkurrencemyndighederne, vil to af landets største erhvervsmedier - Børsen og Finans - komme under samme ejer. Her er det afgørende, at konkurrencen mellem udgivelserne fortsætter som hidtil, mener formanden.

"Det er klart, at mangfoldigheden skal bevares. Det betyder, at Børsen meget gerne skal bestå som selvstændig avis. For os ligger der i det at være selvstændig også, at aviserne har unikt stof. Vi skal helt ikke have en situation, hvor de samme artikler kan læses i Børsen og i Jyllands-Postens Finans," siger Lars Werge til Business.

Han fremhæver, at Jyllands-Posten og Politiken har formået at beholde en stor forskellighed efter fusionen.

Det samme har JP/Politikens Hus også selv fremhævet på spørgsmålet om, hvorvidt begge medier kan fortsætte uændret i det nye, fælles ejerskab.

Krab-Johansen efter opkøb: Vi er nummer 1

Tillidsrepræsentant: Børsen fortsætter som selvstændig enhed 

JP/Politikens Hus ruster sig mod udenlandske mastodonter

Berlingske: Børsen-opkøb bør ikke godkendes 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også