MediaWatch

Berlingske lægger an til relancering

Nyt, glittet livsstilsmagasin afløser fra midten af januar Berlingskes to livsstilssektioner i weekenden.

Berlingske står over for relancering og nye tiltag på print og online i 2016. Det skriver ansv. chefredaktør Tom Jensen i en kommentar til læserne.

"Vi planlægger mærkbare omlægninger af både papiravisen og vores digitale sites b.dk, business.dk og politiko.dk," skriver Tom Jensen.

Første skridt tager avisen d. 17 januar, hvor weekendudgaven udkommer med et nyt livsstilsmagasin, der afløser de to hidtidige sektioner, Fri om lørdagen og Berlingske Søndags MS.

"Forandringerne af avisen indledes med en fremskudt relancering allerede 17. januar med introduktionen af en ny livsstilssektion hver søndag på mindst 52 sider – og på indbydende, glittet papir. Magasinet afløser de eksisterende weekend-livsstilssektioner MS og Fri, men er ikke blot en sammenlægning af de to; det bliver noget helt nyt," skriver Tom Jensen.

Bredere appel

Ifølge chefredaktøren vil Berlingske blive relanceret og moderniseret gradvist hen over året i "form, udtryk, indhold og stil" og med til planen hører en styrkelse af den daglige dækning af kultur, tendenser og livsstil ved siden af kerneområderne indland, erhverv og udland.

Sigtet er, at få Berlingske til at appellere bredere "gerne også hos danskere, som i dag måske kun er perifere læsere af vores sites eller avis," skriver Tom Jensen.

Omlægningen af avisen har været ventet i forlængelse af den superbrandstrategi, koncernen er i gang med at rulle ud, og som blev indledt i efteråret med en omfattende intern omorganisering. Her sagde avisen farvel til flere forretningsdele som nyhedsbureauet BNB samt i alt 42 medarbejdere.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs