MediaWatch

Alibaba køber Hong Kong-avis

Den kinesiske e-handels koncern Alibaba Group overtager dagbladet South China Morning Post for 206 mio. dollar.

E-handelskoncernen Alibaba Group med den kinesiske milliardær Jack Ma i spidsen tager et skridt længere ind på mediemarkedet med købet af en af Hong Kongs førende engelsksprogede aviser, South China Morning Post, skriver Bloomberg.

Prisen for overtagelsen af South China Morning Group er 206 mio. dollars (1,8 mia. dkk).

Handlen omfatter ud over avis-flagskibet, South China Morning Post, der udkom første gang i 1903, aktiviteter inden for outdoor, magasiner og digitale kanaler. Ifølge Bloomberg varslede Alibaba i sidste uge, at gruppen bl.a. har planer om at droppe betalingsmuren om South China Morning Post for at satse mere på annonceomsætningen.

Jack Ma og Alibaba Group har tidligere på året investeret i andre medieselskaber. I juni købte koncernen, der har sine rødder i e-handel, en andel i erhvervsmediet China Business News for 193 mio. dollar, og i november overtog gruppen den Youtube-lignende videoportal Youku Tudou Inc.

Alibaba Groups forretning trækker også tråde til Hollywood, hvor selskabet Alibaba Pictures Group var medinvestor i Paramount Pictures seneste film i Mission Impossible-serien.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs