MediaWatch

Lisbeth Knudsen er ny formand for Det Kongelige Teater

Mandag Morgens direktør og tidligere topchef i Berlingske Media afløser Stine Bosse som bestyrelsesformand. Samtidig udskiftes hele den øvrige bestyrelse. Opdateret.

Opdateret kl. 07: 59 - Kulturminister Bertel Haarder (V) har udpeget Lisbeth Knudsen, direktør og chefredaktør i Mandag Morgen, som ny bestyrelsesformand for Det Kongelige Teater. Det meddeler Kulturministeriet.

Lisbeth Knudsen afløser Stine Bosse, der har siddet på posten siden 2012.

”At arbejde med Det Kongelige Teater og hele Danmarks nationalscene er en opgave, man ikke kan sige nej til," udtaler Lisbeth Knudsen i pressemeddelelsen.

For lidt over en måned siden blev Lisbeth Knudsen udnævnt som direktør for Mandag Morgens danske aktiviteter, efter at hun et par måneder forinden var stoppet som adm. direktør i Berlingske Media.

Dengang fortalte Lisbeth Knudsen, at det var vigtigt for hende, at hun med jobbet i Mandag Morgen fik mulighed for at forfølge et personligt ønske om at kaste sig over professionelt bestyrelsesarbejde. I forvejen er hun bestyrelsesformand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og kan med dagens udnævnelse trække endnu en formandskasket over hovedet.

"Det er vigtigt, at vi som nation har nogle kulturelle samlingspunkter og fyrtårne, både når det gælder varetagelsen af kulturarven og arbejdet med at udvikle nyt inden for alle fire kunstarter, som appellerer til os, pirrer os og udfordrer os i nutidens formsprog og tankesæt. De politiske rammer for Det Kongelige Teaters virke er fastlagt frem til 2019. Nu er det bestyrelsens opgave sammen med ledelsen at få skabt det rette indhold til at udfylde rammen med nytænkning, kvalitet og kreativitet i højsædet," udtaler Lisbeth Knudsen.

Udskifter hele bestyrelsen

Formandsskiftet er en del af fuldstændig udskiftning af bestyrelsen. Blandt de nye bestyrelsesmedlemmer er bla. Anders Hjulmand, Advokat og formand for Aalborg Teater, Henriette Schütze, økonomidirektør i Nordic Tankers, og skuespiller Waage Sandø.

”Den nye bestyrelse består af personer, som er valgt på deres faglighed og solide erfaring. Bestyrelsen besidder til sammen kompetencer i ledelse, økonomi, jura og selvfølgelig scenekunst. Jeg er sikker på, at bestyrelsen vil arbejde professionelt og sammen med teatrets ledelse være garant for, at Det Kongelige Teater fortsat vil være bærer af den kulturelle arv indenfor alle fire kunstarter på teatret og samtidig være en moderne dynamisk kulturinstitution, der arbejder sammen med resten af landets scenekunstmiljø," udtaler kulturminister Bertel Haarder.

Han tilføjer samtidig, at der intet nyt i, at hele bestyrelsen udskiftes.

"Det samme skete under den tidligere regering,” udtaler han.

Kritik af udskiftning

Allerede torsdag kom det frem, at Bertel Haarder ville udskifte hele bestyrelsen. Ifølge Politiken møder det kritik fra både Det Kongelige Teater, Socialdemokraterne og De Konservative.

Det er således anden gang på kun fire år, at den bestyrelsen for Det Kongelige Teater bliver udskiftet. Sidste gang skete under den daværende radikale kulturminister, Uffe Elbæk.

Bestyrelsen er Det Kongelige Teaters øverste ledelse og har over for kulturministeren det overordnede ansvar for teatrets virksomhed. 

Mere fra MediaWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Med ny rabatordning vil Politiken nå de unge

Den klassiske Politiken-læser er allerede dækket ind med Politiken Plus-rabatordningen, lyder det fra forretningsudvikleren bag nyt alternativ. Formålet bag Minus-løsningen er en kombination af kundepleje og -fastholdelse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs