MediaWatch

Danske Medier skifter EU-talerør

Europæisk dagbladsorganisation sprænges i to. Den nye medieorganisation, News Media Europe, skal bl.a. repræsentere de private danske medier.

Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto/Arkiv

Danske Medier skifter lobbykurs i EU. Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Fremover bliver det den nye forening News Media Europe, der skal tale danske mediers sag over for EU-systemet. Tidligere har Danske Medier været en del af den europæiske dagbladsforening ENPA, der nu er sprængt i to.

Splittelsen skyldes uenighed om de praktiske principper i driften af organisationen.

"Mens ENPA i meget høj grad har koncentreret arbejdet med forberedelse af lobbyaktiviteterne og fremstilling af responsa til en lille, dygtig stab på kontoret i Bryssel, er princippet i News Media Europe at udnytte den omfattende ekspertise vedrørende de mange forskelligartede EU-spørgsmål, som findes i de nationale foreninger," skriver Danske Medier om baggrunden for skiftet.

"Det vil fremme synergien mellem de nationale foreninger og nærværet til, hvad der foregår i Bryssel. Der vil desuden være et tæt samarbejde mellem Danske Medier og søsterforeningerne i de andre lande om styringen af arbejdet i News Media Europe."

Spansk formand

Splittelsen af ENPA trækker nye grænser i det europæiske medielandskab, som parterne dog vil samarbejde hen over, fremgår det.

Mens de centraleuropæiske lande fortrinsvist fortsætter i ENPA, vil News Media Europes medlemskreds ligge i de nordiske lande samt Belgien, Cypern, den flamske forening i Belgien, England, Estland, Holland, Irland og Spanien. Herfra er News Media Europes første formand fundet i skikkelse af mediemanden Fernando de Yarza. De øvrige medlemmer af formandskabet kommer fra Sverige, England og Holland.

Den nye forening præsenteres for EU-institutionerne i slutningen af januar.

Mere fra MediaWatch

Nent tager navneskifte til Viaplay

Nordic Entertainment Group hedder fremover Viaplay Group. Det skal sende klart signal om, at medieselskabet har fokus skåret knivskarpt mod streamingfremtiden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs