MediaWatch

23 medarbejdere går frivilligt fra Berlingske

Berlingske siger farvel til 23 medarbejdere, der har søgt om og fået frivillig fratrædelse. Dermed undgår avisen ikke fyringer.

Foto: Per Folkver/Polfoto/Arkiv

23 medarbejdere på Berlingske har søgt om og fået frivillig fratrædelse som led i de belgiske ejeres spareplan. Det skriver Journalisten, der er i besiddelse af en mail fra chefredaktør Tom Jensen til avisens medarbejdere.

Trods de store antal af frivillige fratrædelser slipper Berlingske dog ikke for fyringer. De Persgroep har annonceret, at der skal nedlægges i alt 40 redaktionelle stillinger, hvoraf 30 skal findes på Berlingske.

BT slipper for fyringer i sparerunde

I mailen oplyser Tom Jensen, at de nødvendige afskedigelser vil blive foretaget på mandag, når forhandlingerne mellem ledelsen og tillidsfolkene er ovre.

Stedfortrædende tillidsrepræsentant på Berlingske, Marianne Fejstrup, fortæller til Journalisten, at hun vil kæmpe frem til deadline for at undgå fleste mulige fyringer. Hun hæfter sig samtidig ved, at hele 25 medarbejdere, hvoraf to har fået afslag, har valgt at gå frivilligt.

"Det er et chokerende højt antal. Samlet set er det en fjerdedel af mine kolleger, der hellere vil ud på et usikkert jobmarked end at være på Berlingske. Der er jeg ked af på avisens vegne. Det er et blinkende signal til ledelsen om at folk vil væk. Det er en erklæring om manglende tro på ledelsen og den nye strategi," siger Marianne Fajstrup til mediet.

Fratrædelserne kommer især på avisens erhvervsredaktion, Berlingske Business, der må sige farvel til 12 medarbejdere, mens fem ansatte på Berlingske Nyhedsbureau (BNB) og tre fra Indlands-redaktionen også har taget en frivillig fratrædelse. Otte medarbejdere fra BNB skifter samtidig til Ritzau.

Flere forlader frivilligt Berlingske

BT's tillidsmand stopper som følge af spareplan

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs