MediaWatch

BT's tillidsmand stopper som følge af spareplan

BT's tillidsmand Maj Munk har valgt at stoppe på en frivillig fratrædelse. Dermed følger hun Berlingskes tillidsmand Uffe Gardel.

Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto/Arkiv

Endnu en tillidsmand forlader Berlingske Media som følge af de belgiske ejere De Persgroeps spareplan.

Tidligere mandag oplyste Berlingskes tillidsmand Uffe Gardel, at han forlader sin stilling på en frivillig fratrædelse, og nu følger hans kollega på BT efter.

Journalisten skriver, at BT-tillidsmand Maj Munk har søgt om og fået bevilget en frivillig fratrædelse efter ni år som ansat i mediehuset, hvor hun startede på den kortlivede gratisavis Dato.

Tillidsmand på Berlingske stopper

Hun fortæller, at tiden er moden til at prøve noget nyt. Hendes beslutning betyder samtidig, at BT rykker et skridt nærmere at gennemføre sparerunden uden fyringer.

"Det er glædeligt, hvis min beslutning kan redde en anden kollega, der ellers ville blive fyret. Men det er vigtigt for mig at understrege, at jeg har truffet beslutningen af personlige grunde. Det handler om, at jeg gerne vil prøve noget nyt," siger Maj Munk til Journalisten.

I alt skal 64 stillinger nedlægges på Berlingske Media, hvoraf 40 er redaktionelle. 30 er på Berlingske, otte er på BT, og to er på Scanpix. Deadline for en frivillig fratrædelse faldt i dag, hvorefter tillidsmænd og ledelsen nu skal forhandle, før de relevante medarbejdere får at vide, om de har fået bevilget deres anmodning.

Tillidsfolkenes anmodning er blevet behandlet først for at få afklaret deres situation, inden forhandlingerne begyndte mandag.

Berlingske-tillidsmand: Ledelsen har krænket tilliden

BT sportchef: Tid til at give stafetten videre

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs