MediaWatch

Berlingske-ansatte: Utroværdigt med ny sparerunde

Medarbejderne finder det utroværdigt, at ledelsen og belgisk ejer præsenterer en ny strategi seks måneder efter seneste nedbemanding.

Berlingske Medias ledelses ønske om at nedlægge 20 redaktionelle stillinger på Berlingske fik igår eftermiddag medarbejderne til at nedlægge arbejdet. Det har bla. den konsekvens, at Berlingske ikke udkommer som printavis i dag, tirsdag.

I et brev til ledelsen, som Journalisten har fået tilsendt, sætter medarbejderne ord på beslutningen om at nedlægge arbejet:

"Knap hver femte journalist mister arbejdet ikke engang seks måneder efter den seneste fyringsrunde, som kom i forbindelse med præsentationen af en ny strategi, der skulle bære mediehuset fremad. Siden nedbemandingen i juni har ledelsen endda ansat 14 nye medarbejdere. Vi finder det derfor stærkt utroværdigt, at ledelsen og de nye ejere allerede nu præsenterer endnu en ny strategi og gennemfører en uhørt stor fyringsrunde," skriver medarbejderne i udtalelsen til ledelsen ifølge Journalisten.

Medarbejderne efterlyser samtidig mere åbenhed fra ledelsen i processen, skriver de.

Kl. 9 i dag, tirsdag, mødes de ansatte på Berlingske for at overveje, om de vil genoptage arbejdet eller fortsætte den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs