MediaWatch

JP: Flemming Roses afgang ændrer intet ved kursen

Jyllands-Posten er nødt til at finde en ny måde at løfte arven fra Flemming Rose på. Men avisen ændrer ikke kurs, forsikrer chefredaktør.

Foto: Joachim Adrian/Polfoto/Arkiv

Udlandsredaktør Flemming Rose forlader Jyllands-Posten. Fremover vil han dedikere sin tid til at skrive bøger og deltage mere i den offentlige debat, annoncerede han i går.

Men selvom Jyllands-Posten mister sin markante stemme i debatten og forsvaret for ytringsfriheden, ændrer avisen ikke kurs, siger Jyllands-Postens ansvarshavende chefredaktør Jørn Mikkelsen til Jyllands-Posten.

"Det bliver op til os, der er tilbage, at fylde hullet efter ham. Jyllands-Postens fokus på ytringsfriheden og forsvaret for ytringsfriheden vil være usvækket," siger Jørn Mikkelsen, som kalder Flemming Roses afgang for "et meget stort tab".

Jørn Mikkelsen erkender dog, at Jyllands-Posten ikke kan erstatte Flemming Rose. Derfor vil avisen være nødt til at finde en ny måde at løfte arven fra ham på. Han afviser desuden, at der har været uenigheder mellem ledelsen og Flemming Rose.

Mere fra MediaWatch

CNN varsler afskedigelser

En fyringsrunde, der vil finde sted denne uge, er blevet annonceret til medarbejderne i CNN. Ifølge CNN Business bliver den omfattende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs