MediaWatch

Flemming Rose stopper på JP

Flemming Rose blev verdensberømt som JP's ansigt udadtil under Muhammed-krisen. Nu skifter han spor og stopper på avisen fra årsskiftet.

Foto: JOACHIM ADRIAN/Polfoto

Efter 16 år på Jyllands-Posten har Flemming Rose valgt at tage afsked med avisen. I løbet af sin tid på avisen har han arbejdet som udenrigskorrespondent, kulturredaktør og senest som udlandsredaktør. Fremover vil han dedikere sin tid på at skrive bøger og deltage mere i den offentlige debat.

"Jeg har haft 16 fantastiske år på JP og er JP taknemmelig for de muligheder, jeg har haft som korrespondent og redaktør, men nu er tiden kommet til at skifte spor. Jeg vil gerne bruge mere tid på at skrive bøger og deltage i den offentlige debat i Danmark og i udlandet. Den voksende mangfoldighed i Europa har sat friheden under pres, og det er mit indtryk, at det spørgsmål kommer til at dominere den europæiske dagsorden de næste årtier. Det er en helt afgørende debat, som vil bestemme Europas fremtid, og den vil jeg gerne bruge flere kræfter på," skriver Flemming Rose i en intern mail til Jyllands-Postens medarbejdere.

Tak fra chefredaktør

Muhammed-tegninger gjorde Flemming Rose til et kendt ansigt i såvel Danmark som resten af verden. Han begyndte sin tid på avisen som Moskva-korrespondent i 1999.

"Jyllands-Posten har meget at takke Flemming for. Han har gennem alle 16 år ydet en enestående indsats. Først som Moskva-korrespondent i den helt tunge, internationale klasse. Siden, fra 2004, som højprofileret kulturredaktør – inkl. et enkelt, særligt iscenesat journalistisk stunt i 2005 – og fra 2010 som en lige så kompetent, intellektuelt og fagligt uovertruffen udlandsredaktør," skriver chefredaktør Jørn Mikkelsen i samme mail til medarbejderne.

Den afgående udlandsredaktør har gennem årenes løb vundet flere priser. Blandt de seneste er årets Publicistpris, som Flemming Rose modtog i foråret, og i september fik han den norske pris "Fritt Ords Honnør."

Flemming Rose er desuden blevet indstillet til en Cavling-pris for sin seneste debatbog "Hymne til friheden". Journalistiske profiler som Adam Holm, Martin Krasnik og Peter Øvig Knudsen er med på indstillingen af Flemming Rose.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs