MediaWatch

JP/Politikens Hus takker nej til nye nyhedstjenester

Nyhedstjenester som Facebook Instant Articles og Apple News vil betyde tab af uafhængighed og kontrol over indholdet, og mediehuset siger derfor nej tak.

Søren Svendsen, digital direktør, JP/Politikens Hus

Friheden til selv at bestemme vægter tungere end de nye muligheder. Sådan lyder den foreløbige dom i JP/Politikens Hus over de nye digitale nyhedstjenester som Facebook Instant Articles og Apple News.

"Vi er ikke motiveret for at bruge de nye tilbud, fordi vi oplever, at de repræsenterer et tab af uafhængighed for vores udgivelser og kontrol med vores indhold. Men det ville være tosset at sige, at vi ikke er optaget af, hvad de nye tjenester kan, og hvilke vilkår der følger med," siger Søren Svendsen, digital direktør i JP/Politikens Hus.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs