MediaWatch

Tidligere chefredaktør får nyt job i mediebranchen

Tidligere chefredaktør for jysk dagblad får nyt chefjob hos avis i Silkeborg.

Hans Krabbe, her sammen med FC Midtjylland-spilleren Pione Sisto | Foto: Claus Bonnerup/Polfoto/Arkiv

Hans Krabbe er ny chefredaktør hos Midtjyllands Avis. Det oplyser hans nuværende arbejdsgiver, fodboldklubben FC Midtjylland, på klubbens hjemmeside.

Midtjyllands Avis' nye chefredaktør er tidligere typograf og blev siden uddannet journalist fra Journalisthøjskolen i Aarhus. Han arbejdede i 13 år med sport i DR-regi og var efterfølgende partner i et kommunikationsbureau.

Fra 2011 og tre år frem var han chefredaktør for Dagbladet Holstebro-Struer, indtil han i 2014 blev kommunikationsdirektør i FC Midtjylland.

"Det har været et privilegium at være en del af FC Midtjylland i de mest begivenhedsrige år i klubbens historie. Vi fik ny ejer, vi blev mestre, og vi kvalificerede os til et europæisk gruppespil. Nogle gange skal man imidlertid bevæge sig væk for at finde tilbage til kernen. Kernen for mig er mediebranchen og journalistikken, og jeg glæder mig til at blive en del af et traditionsrigt og veldrevet mediehus med dedikerede medarbejdere," siger Hans Krabbe til FC Midtjyllands hjemmeside.

Midtjyllands Avis har base i Silkeborg og er en del af samme koncern som Herning Folkeblad. Skiftet sker 1. januar 2016.

Hans Krabbe afløser Steffen Lange, der tidligere på året varslede et stop som chefredaktør efter over 20 år på posten.

I Hans Krabbes periode som chefredaktør på Dagbladet Holstebro-Struer stillede han sig i spidsen for et forsøg på at købe dagbladet ud af Berlingske Media, der på det tidspunkt var ejet af Mecom. Han fik bl.a. tilsagn fra personer fra to af Holstebros helt store virksomheder, emballageproducenten Færch Plast og støberivirksomheden Vald. Birn. Tilbuddet blev imidlertid afvist af Mecom, og Dagbladet Holstebro-Struer forblev på Mecoms hænder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs