MediaWatch

Tænketank-stifter får ytringsfrihedspris

Debattør og jurist med speciale i menneskesrettigheder Jacob Mchangama får Ytringsfrihedsprisen, som Jyllands-Posten uddeler for blot fjerde gang på ti år.

Jacob Mchangama og Jyllands-Postens chefredaktør Jørn Mikkelsen | Foto: Lars Krabbe/Polfoto

Direktør og stifter af tænketanken Justitia, Jacob Mchangama, har modtaget Jyllands-Postens Ytringsfrihedspris. Det skriver Jyllands-Posten.

Jacob Mchangama er uddannet jurist med fokus på menneskerettigheder. Jyllands-Postens chefredaktør Jørn Mikkelsen kaldte ham ved prisoverrækkelsen for "et absolut fyrtårn i debatten om ytringsfriheden".

"Her i landet og internationalt har han markeret et principielt og helt nødvendigt forsvar for ytringsfriheden og for liberale frihedsrettigheder," sagde Jørn Mikkelsen ifølge Jyllands-Posten.

Jyllands-Postens Fond indstiftede i 2006 Ytringsfrihedsprisen efter de voldsomme reaktioner i kølvandet på muhammedtegningerne, som blev offentliggjort i Jyllands-Posten 30. september 2005.

Tidligere er prisen gået til debattør og politiker Naser Khader, forfatteren Ayaan Hirsi Ali og journalist Puk Damsgård Andersen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs