MediaWatch

Direktør foreslår at flytte penge til lokaljournalistik

I debatten om DR's rolle i mediebilledet melder direktør for TV 2-region sig på banen med forslag om at flytte penge fra DR til lokaljournalistik.

Peter Kramer, adm. direktør for TV 2 Østjylland, foreslår i et debatindlæg hos Politiken, at en del af DR's ressourcer skal kanaliseres andre steder hen.

Et bud er ifølge direktøren, at et beløb tages fra DR og sendes til lokale og regionale medier, og det er ikke nødvendigvis til selskaber som hans eget.

"Måske skal 500 mio. kr. eller mere flyttes fra DR og øremærkes til udvikling af lokaljournalistik på web, tv og i aviser i et nødvendigt samarbejde mellem aviser og TV 2-regionerne. Måske skal DR’s regionale radioer med i samme bøtte og på den måde løsrives fra centralmagten i DR. Der skal i hvert fald tænkes nyt, og det haster," skriver Peter Kramer i indlægget.

Han mener videre, at det er helt på sin plads at diskutere DR's rolle i et medielandskab i hastig udvikling.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs