MediaWatch

Norsk avis beklager sag om plagiat og fusk

Dagens Næringsliv bragte artikel, der gav indtryk af at have talt med kilder om overdreven klagevirksomhed, men meget var kopieret og oversatte citater fra The New Yorker, uden kildeangivelse.

Den norske avis Dagens Næringsliv har i dag fjernet en artikel fra sin netudgave, efter at have indrømmet at den indeholder både  fusk, plagiat og fup kilder, skriver Dagbladet.

Artiklen optrådte på tryk i lørdags som en længere reportage under titlen "Klagemuren".  Artikel indeholdt kopieret materiale fra andre medier, trykt uden kildehenvisning.

DN's chefredaktør Amund Djuve indrømmer og beklager, at artiklen rummer flere beskrivelser og citater, som tilsyneladende er indhentet af DNs reporter, men i virkeligheden stammer fra en artikel i magasinet The New Yorker, uden at avisen opgiver magasinet som kilde.

Dagens Næringsliv giver indtryk af at have talt række personer om overdreven klagevirksomhed om sommeren. Men realiteten er, at en del er kopieret og oversatte citater fra The New Yorker, indrømmer chefredaktøren.

"Journalisten, som har gjort dette, sagde sit job op tidligere i sommer for at begynde et nyt job. Han vil ikke få flere artikler trykt i Dagens Næringsliv," oplyser Amund Djuve.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs