MediaWatch

Bent Jensen går til Menneskerettighedsdomstolen

Bent Jensen vil nu bringe sag om KBG-beskyldninger for Menneskerettighedsdomstolen efter højesteretsnederlag.

Historikeren Bent Jensen vil efter nederlag i Højesteret onsdag indbringe sag om agentbeskyldninger mod journalist Jørgen Dragsdahl for Menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg, skriver b.dk.

Højesteret dømte onsdag Jensen til at betale en bøde på 10.000 kroner samt at betale godtgørelse til Jørgen Dragsdahl på 100.000 kroner.

Bent Jensen: Jeg lægger mig ikke ned

Baggrunden var en række udsagn, hvor Jensen i landsdækkende medier tilbage i 2007 og 2008 beskyldte Dragsdahl for at have været agent for den sovjetiske efterretningstjeneste KGB under Den Kolde Krig.

Sagen er med højesteretsdommen endeligt afgjort i det danske retssystem. Men Jensen vil nu forsøge at få Menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg til at blåstemple hans ret til at ytre de udsagn, som han har gjort.

"Jeg kan forsikre om, at jeg aldrig nogensinde lægger mig ned, så længe jeg er fysisk i stand til at stå op," siger Bent Jensen ifølge b.dk.

Ved onsdagens dom blev Bent Jensen desuden dømt til at betale for Jørgen Dragsdahls sagsomkostninger for by- og landsret. De løber op i cirka en halv million kroner.

Ærekrænkende beskyldninger

Sagen Dragsdahl vs. Jensen har en del år på bagen i det danske retsvæsen. I 2010 afgjorde Retten i Svendborg sagen til Dragsdahls fordel, mens Østre Landsret frifandt Bent Jensen.

Landsretten anerkendte, at Jensens beskyldninger mod Dragsdahl havde ærekrænkende karakter, men fordi de blandt andet var baseret på efterforskningsmateriale fra PET og i øvrigt var fremsat som en del af den offentlige debat, så var de ikke strafbare.

Højesteret så dog anderledes på sagen. Landets øverste domstol mener, at flere af Jensens beskyldninger mod Dragsdahl har karakter af beskyldninger om overtrædelse af straffeloven.

Og da beskyldninger er fremsat velvidende, at PET opgav at rejse tiltale i sagen, så skal de ifølge Højesteret straffes.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs