MediaWatch

Jørgen Dragsdahl vinder i Højesteret

Historiker Bent Jensen skal betale 100.000 kroner til journalist Jørgen Dragsdahl, efter Højesteret har afgjort den årelange strid mellem de to om æreskrænkelse og agentbeskyldninger.

Foto: Colourbox

Det var ikke i orden, at historiker Bent Jensen tilbage i 2007 i en kronik skrev, at journalist Jørgen Dragsdahl var agent for den sovjetiske efterretningstjeneste KGB under Den Kolde Krig.

Højesteret har afgjort sagen, efter at den har været behandlet med forskelligt resultat i Retten i Svendborg og Østre Landsret.

Straffen fastsættes til 10 dagbøder á 1.000 kr. og Bent Jensen skal desuden betale en godtgørelse på 100.000 kroner til Jørgen Dragsdahl.

Retten i Svendborg kendte Bent Jensen skyldig i injurier og idømte ham dagbøder, mens Østre Landsret frifandt historikeren, og dømte Jørgen Dragsdahl til at betale sagsomkostningerne.

Landsrettens dom er nu omstødt af Højesteret, som også har afgjort, at Bent Jensen skal anerkende, at agentbeskyldningerne mod Jørgen Dragsdahl var usande.

Bent Jensen har i retten sagt, at bekyldningen mod Dragsdahl alene gik på, at han skulle være en såkaldt påvirkningsagent, der ikke er en overtrædelse af straffeloven.

Jørgen Dragsdahl har anført, at beskyldningerne må opfattes, som om han har overtrådt straffeloven.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs