MediaWatch

Danske Medier kritiserer V-forslag om flere lukkede døre

Venstres beslutningsforslag om at øge strafniveau og brugen af lukkede døre i sager om privatlivskrænkelser er en hovsaløsning, mener Danske Medier.

Foto: Colourbox

De private mediers organisation, Danske Medier, langer i en leder i dag hårdt ud efter et beslutningsforslag, der blev fremlagt af Vestre kort før påske.

Venstre klar med forslag om skærpet straf for privatlivskrænkelser

I forslaget lægger Venstre op til at øge godtgørelser og strafniveau markant i sager om privatlivskrænkelser. Samtidig foreslår partiet, at der i sager om injurier og krænkelse af privatlivets fred automatisk skal være lukkede døre, hvis den forurettede ønsker det. Men begge dele får en hård medfart af Danske Medier:

"Der lægges i beslutningsforslaget op til hovsaløsninger, som primært baseres på de to folketingsmedlemmers studie af Se og Hør i sommeren i fjor. Det er ikke et kvalificeret og oplyst grundlag at træffe beslutninger på," skriver Danske Medier.

"Og for at sætte trumf på, foreslår de to Venstre-folketingsmedlemmer, at der skal ske øget brug af lukkede døre, referatforbud og navneforbud i sager om privatlivskrænkelser. Det er et forslag, der er i direkte modstrid med Grundlovens § 65 om, at offentlighed i retsplejen skal gennemføres i videst muligt omfang."

Mener forslaget bør afvises

Beslutningsforslaget kommer efter afsløringen af Se og Hør-sagen sidste år. Sagen medførte, at Rets- og Kulturudvalget på Christiansborg nedsatte en arbejdsgruppe for give de juridiske og etiske rammer om mediernes ansvar et servicetjek. Det arbejde bør gå sin gang mener Danske Medier, der opfordrer til, at Christiansborg giver Venstres udspil en kold skulder.

"Danske Medier ser med alvor på et sådant forslag om indgreb mod åbenhed i retsplejen og vil opfordre til, at forslaget afvises, og til at debatten om medieetik og medieansvar føres på det saglige grundlag, som den parlamentariske arbejdsgruppe lagde op til," skriver Danske Medier.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs