MediaWatch

TV-Avisen kommer ud som vinder i ny troværdigheds-måling

Den årlige internationale tillidsanalyse Trust Barometer 2015 udråber TV-Avisen som det mest troværdige nyhedsmedie - og Facebook og Twitter som de mindst troværdige.

TV-Avisen leverer de mest troværdige nyheder, konkluderer det danske resultat af den årlige internationale tillidsmåling Trust Baromoter fra PR-bureauet Edelman.

Det melder netværkets danske afdeling Communiqué i en pressemeddelelse.

På spørgsmålet fra Analyse Danmark om, hvor man finder de mest troværdige nyheder, svarer 54 pct. af de (1008) adspurgte danskere TV-Avisen. Konkurrenterne på TV 2 og TV 2 News må nøjes med henholdsvis 30 pct. og 22 pct.

Sociale medier får bundplacering

Blandt de trykte medier ligger morgenaviserne Politiken og Jyllands-Posten i spidsen. 27 pct. regner de to for de mest troværdige nyhedmedier.

På de efterfølgende pladser kommer Berlingske og Børsen med henholdsvis 22 pct. og 21 pct. I bunden finder man tabloidaviserne MetroXpress (3 pct.), Ekstra Bladet og BT, der opnår en score på 2 pct.

De sociale medier (Facebook og Twitter) er bundpropper med 1 pct.

Ud over mediernes troværdighed har undersøgelsen også målt danskernes tillid til erhvervsliv og politikere og andre grupper og organisationer, der former det officielle Danmark.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs