MediaWatch

Årets Sports-journalister fik ”afskedsgave” fra DBU frem i lyset

Artikelserie om DBU’s skjulte økonomiske håndtryk til unionens tidligere formand indbragte duo fra Politiken prisen som Årets Sportjournalist.

Foto: Jens Dresling/Polfoto

Foreningen Danske Sportsjournalister har traditionen tro hædret den bedste danske sportsjournalistik og bl.a. kåret Årets Sportsjournalist.

Det blev i år Politikens duo Jeppe Laursen Brock og Christian Heide-Jørgensen, der løb med titlen for deres afdækning af, hvordan DBU gav et særligt formandshonorar og pension med tilbagevirkende kraft. Beløbet var på i alt 2,25 mio. kr., og blev udbetalt uden at det folkevalgte repræsentantskab og endda dele af bestyrelsen kendte til aftalens indhold.

”Sagen om DBU’s ’afskedsgave’ i millionklassen til formand Allan Hansen handlede om noget så simpelt som at kigge magthaverne – i dette tilfælde – Dansk Boldspil-Union efter i sømmene, finde historien – og afdække den på en fair og vedkommende måde. At historien var god viser det efterspil, den har fået – og de ringe i vandet, historien trak til andre idrætsgrene og forbund,” lød det i begrundelsen fra formand for Danske Sportsjournalister Andreas Kraul, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Tog to priser hjem

"Sagen her og de to herrer er et skoleeksempel på, hvad journalister og sportsjournalister skal kunne – og hele sagen kan bruges som undervisningsmateriale på journalistuddannelserne," sagde Andreas Kraul.

Ud over hovedprisen blev der uddelt flere nystiftede priser.

Årets Sportsfotograf blev Gregers Tycho fra Jyllands-Posten og prisen som Årets Danske Sportsbog gik ti lNils Finderup og Martin Davidsen for deres biografi om Richard Møller Nielsen, ”Mirakelmageren”.

Årets Ankerdal Pris, der gives til unge sportsjournalister under 30 år, gik til  Jeppe Laursen Brock, Politiken, der altså kunne gå hjem med to priser.  Årets Digitale Hit gik til TV 2 for ”Zaks Zone”.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs