MediaWatch

Ekstra Bladet sender igen nytårstorsk til Lars Løkke

Både Henrik Qvortrup og DR's Maria Rørbye Rønn var blandt de nominerede til Ekstra Bladets nytårstorsk, der dog ender hos samme politiker som sidste år.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, kan nok engang "smykke" sig med titlen Ekstra Bladets Nytårstorsk.

Det har avisens læsere afgjort i en afstemning om prisen, der uddeles til den, der har trådt mest i spinaten i årets løb. Blandt de øvrige nominerede var blandt andre Se og Hørs tidl. chefredaktør Henrik Qvortrup, instruktøren Ole Bornedal og DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

Årets nummer to blev dog finansminister Bjarne Corydon (S).

Det er andet år i træk, at den tidligere statsminister vinder prisen. Han får den efter et år, hvor han i den grad har været i fokus i flere sager, som i læsernes øjne har været uheldige.

Mest markant var det, da han var tæt på at blive væltet som formand for sit eget parti, efter at endnu en bilagssag fik mange partifæller til at vende sig mod ham. Men han red stormen af.

"Tak for torsken for andet år i træk. Jeg er stolt over, at jeg haler ind på Uffe Ellemann, om end torskene - måtte jeg forstå ham sidste år - var større i hans tid, siger Lars Løkke Rasmussen, der er bortrejst," til Ekstra Bladet.

Den forhenværende udenrigsminister og formand for Venstre, Uffe Ellemann-Jensen modtog prisen ikke færre end fem gange.

Ekstra Bladets Nytårstorsk er blevet uddelt hvert år siden 1977. Ifølge avisen gives "udmærkelsen" til den dansker, der har dummet sig mest i årets løb.

Helle Thorning-Schmidt har også modtaget torsken to gange. Blandt andre modtagere af prisen kan nævnes prins Joachim, tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) og tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V).

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs