MediaWatch

Nordjyske Medier har overtaget Morsø Folkeblad

Aktionærerne i Morsø Folkeblad sagde ja til at lade Nordjyske Medier overtage 51 procent af aktierne.

Da der i går aftes var ekstraordinær generalforsamling på Mors, var der overvældende flertal for at få Nordjyske Medier som hovedejer af Morsø Folkeblad. Af de 480 fremmødte aktionærstemmer, stemte 478 i går for at ophæve stemmeretsbegrænsningen i Morsø Folkeblad, således at Nordjyske Medier kan eje 51 procent af aktierne. Kun én stemte imod og én undlod at stemme, skriver Nordjyske.

Ifølge avisen var formanden for Morsø Folkeblads bestyrelse, Ejnar Clausen, en af de få, der tog ordet på mødet, hvor han sagde, at han syntes, det var en mærkelig fornemmelse at ”overgive” sig. Han fortalte om, hvordan bladhuset i 2008 havde foretaget en tung investering i en ny rotationspresse med støtte fra øens to lokale pengeinstitutter Morsø Bank og Morsø Sparekasse.

”De var med på idéen, og især sparekassen ville gerne være med, for de mente selv, at de havde en stor pengekasse,” lød det fra Ejnar Clausen om de to banker, der senere krakkede efter finanskrisen.

Ikke et fjendtligt køb
Det blev understreget på den ekstraordinære generalforsamling, at der ikke var tale om en fjendtlig overtagelse fra Nordjyske Mediers side. Flere fra ledelsen gjorde det klart, at det var Morsø Folkeblad, som havde henvendt sig til Nordjyske Medier.

Forhandlingerne med Nordjyske Medier skulle for Morsø Folkeblad som et minimum indfri tre krav, og det sikkerhed for, at Morsø Folkeblad stadig ville blive publiceret. Sikkerhed for arbejdspladser og en forhandling om aktieprisen, der er sat til 15 mio. kroner.

Det svarer til knap halvdelen avisens omsætning på 33 mio. kr., eller ca. 3500 kr. for hver af de 4500 folkeaktier.

Med aktionærernes ja er Morsø Folkeblad per 1. januar en del af Nordjyske Medier. Som en del af købsaftalen er abonnenterne sikret, at der ikke ændres væsentligt ved avisen de næste to år - f.eks. i forhold til pris, udseende og ledelse.

- TBC

Mere fra MediaWatch

Meta truer med at fjerne nyheder fra Facebook

Et amerikansk lovforslag, der skal stille medier stærkere i forhandlinger om betaling for nyhedsindhold på platforme som Facebook, får det sociale medieselskab til igen at true med at fjerne nyhedsartikler.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs