MediaWatch

Global: Google anklager Microsoft og Nokia for karteldannelse


Google anklager Microsoft og Nokia for karteldannelse
Microsoft og Nokia arbejder på at udnytte deres patenter som våben i fælles kamp mod smartphone rivaler, mener Google Inc. Softwaregiganten oplyser, at den har indsendt en formel klage til EU, skriver Reuters.


Google anklager Microsoft og Nokia for karteldannelse
Microsoft og Nokia arbejder på at udnytte deres patenter som våben i fælles kamp mod smartphone rivaler, mener Google Inc. Softwaregiganten oplyser, at den har indsendt en formel klage til EU, skriver Reuters.
Microsoft og Nokia samarbejder i forvejen om smartphone teknologi og produktion, og Google hævder, at de to firmaer har overført 1.200 patenter til et dækselskab for bedre at kunne håndhæve deres eneret på patenterne og for at overhale Google’s Android-teknologi indenom. Firmaerne ”indgår hemmelige aftaler for at hæve prisen på mobiltelefoner for kunderne,” udtalte selskabet ifølge Reuters.

News Corp. forventer 500 erstatningssager
500 erstatningssager kan være i vente for mediegiganten News Corp. i opgøret om ulovlig telefon-hacking foretaget af journalister fra den nu lukkede tabloidavis News of the World, skriver Wall Street Journal. Det er buddet fra News Corps egne advokater, der altså forventer, at yderligere 400 personer vil lægge sag an om ulovlig hacking af mailkonti og mobiltelefoner. Murdochs skandaleramte mediehus har indtil videre indgået forlig i næsten halvdelen af de 110 allerede anlagte sager. Den største kendte erstatning gik til sangerinden Charlotte Church, der fik 600.000 pund.

Spotify-chef: Apple ville holde os ude af USA
Det tog Spotify over to år at komme ind på det amerikanske marked, og det skyldtes blandt andet Apple, der arbejdede for at holde musiktjenesten ude. Det sagde Spotify-bossen Sean Parker til en debat på den højtprofilerede tech-konference D: All Things Digital, ifølge netmediet Gigaom.com. Der er ikke tale om direkte beviser, men Parker sagde, at meget tydede på, at Apple – der endnu ikke selv har lanceret en abonnements-service for musik – var skræmt af Spotifys forretningsmodel. Spotify blev introduceret på det amerikanske marked i 2011.

New York Times indgår aftale med video-site
ABC News, Wall Street Journal og Fox News er der allerede. Og nu kan man også finde New York Times’ videoer på videositet Hulu.com. Avisen vil gerne gøre sine længere videoformater mere tydelige og har derfor skrevet kontrakt med Hulu.com om at lave en New York Times videokanal på sitet. Fordelen ved arrangementet er, at sitet kan fange nye brugere, der er mere villige til at se de længere formater. Omvendt kan det være risikabelt at trække indhold – og dermed brugere – væk fra Nytimes.com, skriver Niemanlab.org.

Teen Vogue vil lave national shoppedag
Hvordan får man teenagere til at bruge flere penge på tøj og gør sine annoncørkunder glade? En måde kunne være at slå et slag for en "back-to-school" shoppedag for teenagere, der vil have garderoben fornyet, inden et nyt skoleår begynder (og som har forældre til at finansiere det). Og det er lige, hvad amerikanske Teen Vogue er i gang med. Sammen med en række storannoncører vil magasinet markedsføre lørdag d. 11. august som 'Back-to-School Saturday'. Lokkemidlet er masser af rabatter og udsalg på tøj og skønhedsprodukter målrettet teenagerne i storcentre og butikker. Det skriver New York Times.

- JHT, LR

 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs