MediaWatch

Søndagsoplag: Fyn er fin

Fyns Amts Avis havde som den eneste søndagsavis fremgang i december.

Næsten ingen af dagbladenes søndagsudgaver, eller Weekendavisen fredag, viste oplagsvækst i december i forhold til samme tid 2010. Det viser de seneste tal fra Dansk Oplagskontrol.

Kun Fyns Amts Avis fik en spag fremgang på 1,6 pct. til 12.665 eksemplarer. Resten af titlerne faldt med mellem 2,2 og 9,5 pct. Politiken faldt mindst og Århus Stiftstidende faldt mest.

Det er ikke en enlig svale, at den fynske søndagsavis dropper de røde oplagstal, for det lykkedes både i oktober, november samt altså december.

Samlet set faldt søndagsoplaget i december, ligesom på hverdage, med 3,8 pct. til cirka 806.900, når man ikke tæller helligdagene med.

Gratisavisen Søndagsavisens oplag var til gengæld i vækst med et plus på 0,4 pct. til 1,216.061 mio. eksemplarer i december.

- TBH

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs