MediaWatch

Politiken skærper skel mellem net og avis

I onsdags indførte Politiken nye retningslinjer, der betyder mindre kernestof fra avisen på Politiken.dk.

Politiken vil fremover forære endnu mindre af kernestoffet fra avisen til læserne på nettet, skriver Journalisten.dk.

"Det er ikke fordi vi tidligere har overført en til en, sådan at alt i avisen også kom på nettet. Men mange papirlæsere har følt, at man kunne finde alt indhold gratis på nettet. Med disse nye retningslinjer vil vi gerne gøre avisen mere eksklusiv og styrke bladsalget. Vi skal tydeliggøre fordelene ved at købe avisen," siger chefredaktør på Politiken Anne Mette Svane til Journalisten.dk.

Politiken.dk vil stadig have citathistorier fra papiravisen, men store interviews, baggrundshistorier og artikler fra PS-sektionen, anmeldelser og kronikker hører til de elementer, der fra i onsdags og fremover er forbeholdt papiravisen.

Den skarpere opdeling skal ifølge Anne Mette Svane bl.a. give en mere effektiv arbejdsgang. Hvorvidt tiltaget også er en forløber for den brugerbetaling online, som Politiken lige som andre dagblade pønser på, melder historien ikke noget om.

- LR

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs