MediaWatch

Strammere regler sender billeder ud af Årets Pressefoto

Tre billeder og to serier er pillet ud af konkurrencen om Årets Pressefoto på grund af for meget "konstruktion", oplyser Pressefotografforbundet.

Brugen af billedbehandling og photoshop har taget overhånd for fotograferne til to enkeltbilleder og tre billedserier, som er blevet taget ud af konkurrencen om Årets Pressefoto. Det skriver Pressefotografforbundet.dk (PF). 

Også årets jury har været meget kritisk over for overdrevet billedbehandling, og det har betydet, at flere serier er i den første del af dommernes arbejde bl.a. er faldet på, "at et enkelt billede havde fået lige rigeligt i 'shoppen'", skriver Pressefotografforbundet.

"Det er vigtigt at vi fastholder fagets troværdighed, og det er det, vi vil sikre med retningslinjerne," siger Lars Lindskov, PF's formand.

Det er seks år siden, at PF strammede betingelserne for billedbehandling.

- TBH

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs