MediaWatch

Pittelkow og Jespersen lancerer ny gratisavis på nettet

Den tidligere JP-kommentator står bag en ny online gratisavis sammen med sin hustru Karen Jespersen.

JP-kommentatoren Ralf Pittelkow annoncerede i sidste uge, at han stoppede på Jyllands-Posten efter 17 år.

I dag står han frem og fortæller om sit nye projekt – en ny online gratisavis med titlen ’Den Korte Avis’ som han lancerer sammen med sin hustru, Venstre-politikeren Karen Jespersen. Det skriver Jyllands-Posten.

”Vi kan se, at de trykte aviser har nogle problemer i øjeblikket. Der falder læsere væk, og vi hører også fra folk vi kender, at de føler, at der er masser af informationer, men at de drukner i dem. Vores tanker er at bringe noget mere orden i det kaos,” siger Ralf Pittelkow om baggrunden for lanceringen af den nye avis.

Han forklarer desuden, at avisen skal være skarpt prioriteret. Således at nyhederne bliver præsenteret i en analyserende form i det, der bliver kaldt ”nyheder med forklaring”.

”Vi håber at kunne være en støtte til at bruge medierne på en anden måde for de mennesker, der ikke kan få deres læsevaner til at makke ret i forhold til det nuværende mediebillede. Den anden side handler om at være meningsdannende. Vi vil gerne placere os centralt i den danske samfundsdebat,” siger Ralf Pittelkow.

Netavisen er i begyndelsen egenfinansieret, men målet er, at reklameindtægter med tiden vil finansiere avisen. Den Korte Avis vil udkomme fem dage om ugen fra søndag til torsdag, og den første avis vil kunne læses i januar, hvor den præcise dato offentliggøres senere.

- CT

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs