MediaWatch

Mecom-frasalg gået igennem

Mecoms salg af sine aktier i polske Presspublica er blevet gennemført og hakker tippen af selskabets milliardgæld.

Nu er salget af Mecoms andel på 51 pct. af aktierne i Presspublica i Polen gået igennem. Frasalget blev annonceret tilbage i juli, og køberen er det polske selskab Gremi Media.

Efter relaterede udgifter til salget resulterer det i en reduktion af Mecoms gæld på lidt under 100 mio. kr. (13 mio. euro). Gælden var per 30 juni på cirka 2,2 mia. kr.

Allerede tilbage i 2009 under Mecoms tidligere direktør David Montgomery pønsede ledelsen på at skille sig af med aktierne i det polske selskab, men dengang blev salgsprisen vurderet til at være for lav.

Salget betyder dog ikke farvel til Polen, hvor Mecom fortsat er eneejer af Media Regionalne, som udgiver ni regionale dagblade, to ugeaviser og tre gratisaviser. Den forretning skal nu udvikles yderligere, skriver Mecom i meddelelsen.

Mecoms gæld var per 30. juni 2011 på ca. 2,2 mia. kr. (ca. 302 mio. euro), hvilket er et fald på næsten 400 mio. kr. (53 mio. euro) i forhold til 30. juni 2010.

- TBH

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs