MediaWatch

Information skyder netbaseret tænketank i gang

Information har søsat en ny brugerdrevet tænketank, 100dage, der skal komme med løsningsforslag til aktuelle samfundsudfordringer.

Brugerne har magten i den nye tænketank '100dage', som dagbladet Information netop har lanceret i weekenden. Tænketanken vil i løbet af den nye regerings første 100 dage udtænke løsningsforslag til nogle af de store samfundsudfordringer - de tre første er, hvordan man sikrer et bæredygtigt samfund, social sammenhængskraft, og at alle folkeskoleelever kan læse.

I modsætning til den gængse tænketank-model, som bl.a. Politikens Kraka bygger på, har 100dage ikke direktør eller økonomer ansat. Det digitale demokrati styrer tænketanken, der er baseret på de digitale buzzwords crowdsourcing og gamification. Crowdsourcing fordi det er lagt ud til brugerne at komme med løsningsmodeller, og gamification fordi tænketankens ideer filtreres og gennemtygges af brugerne, der hver får en række point, de kan sætte på de mest gangbare forslag.

"Vi benytter en spil-logik til at drive processen frem - det kan minde lidt om et tabloidernes managerspil, men med et noget andet sigte. Vi har lånt platformen af et dansk-tyrkisk firma, som arbejder med at få grupper til at træffe begavede beslutninger i fællesskab," siger redaktionschef Nikolai Thyssen fra Information.

At dømme efter rækken af forslag og visninger er tænketanken blevet godt skudt i gang - de første 80 forslag fra brugerne er i spil, og de er blevet set op mod 1000 gange foreløbig. 

Når den nye regering har siddet i 100dage vil Information overrække tænketankens resultater til de nye regeringsprofiler på Christiansborg. Derudover vil dagbladet lave en hvidbog med ideerne, og pønser derudover på en konference og et debatprogram e.l. i samarbejde med andre medier.

Læs også Nikolaj Thyssens svar på fire spørgsmål om '100dage' her.

- LR

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs