MediaWatch

Teaterchef i flint over JP's kokain-historie

Jyllands-Posten har ikke styr på presseetikken, mener Det Kongelige Teaters chef, Erik Jacobsen. Det skriver dr.dk.

Jyllands-Posten har ikke styr på presseetikken, mener Det Kongelige Teaters chef, Erik Jacobsen. Det skriver dr.dk.

Han damper over dagbladets forsidehistorie i dag, 'Kokainmisbrug i Den Kongelige Ballet', der er baseret på en konsulentrapport om arbejdsforholdene på arbejdspladsen, og som påpeger et eskalerende kokainmisbrug. Rapporten er bestilt af Det Kongelige Teater selv og udarbejdet af konsulent og ph.d. i ledelse, politik og filosofi ved CBS, Helle Hedegaard Hein. Men påstandene er udokumenterede ifølge teaterchefen.

"Siden rapporten her kom for nogle måneder siden, har vi gentagne gange bedt den kvindelige forsker om at dokumentere sine påstande. Men det har hun ikke været i stand til at gøre," siger Erik Jacobsen, der mener Jyllands-Posten ikke burde viderebringe "beskyldningerne".

"For mig handler det her ikke om jura, men om moral og presseetik," siger han.

Jyllands-Posten har talt med en række medarbejdere på balletten, der har bekræftet de forhold, rapporten fortæller om - og flere kulturordførere kræver nu en undersøgelse af ledelsen på Den Kongelige Ballet, skriver Ritzau.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs