MediaWatch

EB jagter ny chefredaktør

Ansv. chefredaktør Poul Madsen forventer at finde en afløser for afgående chefredaktør Jan Jensen i løbet af sommeren.

Ekstra Bladets chefredaktion kommer til at mangle sit journalistiske tredje ben, når Jan Jensen stopper for at blive sportskommentator på avisen, og det skal der rådes bod på i løbet af sommeren, lyder det fra ansv. chefredaktør Poul Madsen. Han udgør i mellemtiden avisens ledelse sammen med digital chefredaktør Geir Terje Ruud.

Poul Madsen har endnu ikke en favorit til posten i tankerne.

"Hvem det bliver er uafklaret, men det bliver en person med en knivskarp, tabloid journalistisk hjerne, der kan fortsætte og udbygge Ekstra Bladets rolle som alle danskeres vagthund. En person, der ikke giver op, når andre slipper, hvilket jo er hele Ekstra Bladets DNA."

Ekstra Bladets medarbejdere fik allerede fredag at vide, at de snart skal vænne sig til en ny chefredaktør, oplyser Poul Madsen, som godt kan forstå Jan Jensens beslutning om at stoppe som leder.

"Som Jan selv skrev til medarbejderne fredag, har han forfremmet sig selv til sportskommentator efter 11 slidsomme år som chefredaktør og 17 år som chef. Jeg har været meget glad for samarbejdet med Jan, men forstår hans beslutning. Som chefredaktør har vi kun vores job til låns i en periode, det er både bedst for os selv og organisationen. For Jan har Ekstra Bladets ve og vel altid betydet mere end hans eget velbefindende, derfor er jeg glad for, at han ikke forlader os helt."

- LR
- TBH

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs