MediaWatch

Dom: Ekstra bladet krænkede Jørn Ege

I sommeren 2009 bragte Ekstra Bladet et dårligt sløret billede af plastikkirurgen Jørn Ege sammen med artiklen ” Kendt plastikkirurg fængslet for kunsttyveri”. Men det var en krænkelse af Jørn Ege, har Københavns Byret netop fastslået, skriver Politiken.

I sommeren 2009 bragte Ekstra Bladet et dårligt sløret billede af plastikkirurgen Jørn Ege sammen med artiklen ” Kendt plastikkirurg fængslet for kunsttyveri”.

Men det var en krænkelse af Jørn Ege, har Københavns Byret netop fastslået, skriver Politiken.

Artiklens journalister og Ekstrabladets daværende chefredaktør, Bent Falbert, er derfor blevet idømt bøder for i alt 20.000 kroner for at overtræde navneforbuddet, der var på tidspunktet for artiklen.

”Journalisterne er dømt for at overtræde navneforbuddet i artiklen inde i bladet, mens Bent Falbert dømmes for avisens forside,” forklarer Line Steffensen, der var sagens anklager.

Efterfølgende er Jørn Ege dog blevet dømt for dømt for tyveriet af flere malerier af den afdøde Cobramaler Carl Henning Pedersen, hvorfor navneforbuddet er bortfaldet.

Sagen var anlagt af Jørn Ege selv via hans advokat.

-MS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs