MediaWatch

Ritzau-opkøb sender Børsen i tænkeboks

Når Ritzau overtager Nyhedsbureauet Direkt, får Børsen samme leverandør af finansnyheder som andre medier. Det kan få indflydelse på fornyelsen af kontrakten.

Nyhedsbureauet Direkt er blevet opkøbt af Ritzau og skal indlemmes i finanstjenesten RB Børsen. Dagbladet Børsen har ellers både på print og online nydt godt af at have en anden leverandør af dele af finansstoffet end de fleste andre medier.

Men indtil videre fortsætter Børsen samarbejdet med Direkts nye ejer Ritzau, siger Jørgen Andresen, redaktionschef på Børsen digitale medier.

"I første omgang løber kontrakten med Direkt, som RB Børsen har valgt at fortsætte, året ud. Den giver os adgang til særskilte ting som flash-nyheder på borsen.dk uden forsinkelser som andre sites ikke får. Men i løbet af foråret får vi samme nyhedsstrøm, som andre der modtager RB Børsen," siger Jørgen Andresen, som tilføjer, at de nyhederne dog ikke vil have den 15-minutters forsinkelse, som tilfældet er for andre af RB-Børsen-mediekunder.

Derfor kan kontrakten blive taget op til revision, når udløbsdatoen nærmer sig.

"Når Direkts serviceydelser overgår til en anden leverandør, er det klart, at vi vil tænke over det. Men de overvejelser tager vi til efteråret, når der er kontraktforhandlinger," siger Jørgen Andresen.

Børsen nye ansv. chefredaktør Anders Krab-Johansen opsagde før jul aftalen med TV 2 News, som Børsen nu ikke længere leverer finansstof til. Han har ligeledes droppet citatstrømmen til Ritzau for at gøre Børsens indhold mere unikt for læserne.

- TBH

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs