MediaWatch

Engell: DR afgør medieforlig

Kursen for DR afgør, om det kommende medieforlig bliver smalt eller bredt. En ting er sikkert - forliget ligger ikke lige for, mener Hans Engell.

Mens politikerne nok skal kunne finde sammen om løsninger for TV 2 og dagbladene i det kommende medieforlig, så kommer DR at splitte, mener politisk kommentator Hans Engell.

"Testen i de kommende medieforhandlinger er Danmarks Radio. Både Venstre og Dansk Folkeparti har bidt sig fast i DR, og jeg tror ikke, de er villige til at mødes med S, SF og Radikale, der er for lang vej med de udmeldinger, der har været fra regeringen om udvidede værditest af DR, P3 (som Venstre har foreslået overført til DAB næste år, red.) og public service-krav. Man skal huske, at der er valg om et år eller mindre, tiden er ikke til brede forlig," siger Hans Engell.

"TV 2 er ikke det, der splitter, og jeg tror, at alle politikere vil være meget forsigtige med at ændre afgørende på dagbladenes støtteordninger. Hverken Berligske Media eller JP/Politikens Hus er i en økonomisk situation, hvor ændringer i støtten ikke vil have dramatisk betydning for aviserne. Der kommer næppe nye penge til at støtte dagbladene med. De penge, der er, skal evt. omfordeles, men det bliver ikke så ambitøst som Anker Brink Lund og Rambøll har skitseret i nogle forslag i medieudredningen, det vil blive en variant," siger Hans Engell, der mener, politikerne ikke har specielt travlt med at få medieforliget på plads - det når at blive forår og mere til, inden det er i hus.

Ministerrokade forude
"Dansk politik er blevet kompliceret af, at alting har stået stille på gund af klimatopmødet. Lige nu er regeringen i gang med at forberede sit medieudspil, og det skal tales igennem internt, og de vigigste punkter skal drøftes med Dansk Folkeparti, inden man fremlægger. Samtidig venter der en ministerrokade forude, hvor pilen i den grad peger på kulturminister Carina Christensen, og så kommer der måske en ny minister, der lige skal sættes ind i tingene," siger Hans Engell.

Når Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, i julen lancerede forslag om en delvis børsnotering af TV 2 og mulighed for reklamebreaks på TV 2, så handler det om positionering mere end forhandling, mener han.

"Ellen Trane Nørby reprænsenterer den gruppe i Venstre, der mener, at regeringen skal løfte ambitionsniveauet. Dertil kommer, at hun har set, at banen stort set er fri på medieområdet, for Konservative kommer ikke med forslag, og Dansk Folkeparti skyder kun på DR. Derfor kan Venstre komme på banen her og vise, at man har ambitionerne," siger hans Engell.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere