Hjemløseavisen Hus Forbi hæver prisen

Prisen på hjemløseavisen stiger med knap 67 pct. til 50 kr. med øjeblikkelig virkning. Det skyldes bl.a. inflation og stigende udgifter til at trykke avisen.
Foto: Sara Galbiati
Foto: Sara Galbiati

Fra i dag er prisen på hjemløseavisen Hus Forbi steget fra 30 til 50 kr. Det oplyser Hus Forbis bestyrelse i en pressemeddelelse.

Ændringen svarende til en prisforhøjelse på næsten 67 pct. Ifølge formand for Hus Forbis bestyrelse har man hævet prisen på grund af inflationen, samt at udgifter til tryk, el og varme er steget. Hus Forbis sælgere har også mærket presset fra prisstigningerne i samfundet, derfor er deres indtægt fra at sælge aviserne også løftet til 25 kr. per styk. Hidtil har de haft en egenandel på 15 kr.

”Vi ser os nødsaget til det,” siger formand og avissælger Simon Nielsen i meddelelsen.

”Vi har som mange andre en presset økonomi med øgede udgifter, og vi må konstatere, at salget af trykte medier er nedadgående. Sælgerne har også øgede udgifter, og faldende avissalg betyder, at deres indtægter falder.”

Det er anden prisstigning på tre år, efter hjemløseavisen senest løftede prisen fra 20 til 30 kr., da layoutet også blev ændret. 

”Nu er vi på det niveau, vi burde have ligget,” siger Simon Nielsen i meddelelsen med henvisning til, at prisen på en hjemløseavis i mange år har ligget væsentligt højere i de andre nordiske lande.

Hus Forbi blev grundlagt i 1996 og kostede dengang ti kr. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også