MediaWatch

Det Nordjyske Mediehus varsler fyringsrunde til at finde sidste besparelser

Fem medarbejdere i Det Nordjyske Mediehus har fået en frivillig fratrædelse. Der mangler dog fortsat at blive fundet besparelser for et etcifret millionbeløb.

Foto: Screenshot

Det er lykkedes Det Nordjyske Mediehus at finde hovedparten af sine planlagte besparelser på 18 mio. kr. uden at skulle foretage afskedigelser. Det fremgår af en nyhed fra Dansk Journalistforbund.

Mediekoncernen tilbød tidligere på måneden, at alle medarbejdere kunne søge om frivillig fratrædelse som led i, at det er nødvendigt at spare i selskabet på grund af de stigende omkostninger. Det har fem medarbejdere nu fået tildelt, ligesom der er hentet besparelser andre steder i Det Nordjyske Mediehus for knap ti mio. kr., således at selskabet nu står tilbage med, at der skal spares 7,2 mio. kr.

Det vil sandsynligvis medføre afskedigelser, noterer journalistforbundet. Tillidsrepræsentant Merete Ejsing Horn bekræfter over for Journalisten, at der er en fyringsrunde på trapperne i Det Nordjyske Mediehus. Den vil finde sted 29. november, hvor medarbejderne får besked kl. 8.

”Det er ikke kun redaktionen, men altså hele virksomheden, hvor det er meldt ud, at der kommer fyringer,” siger Merete Ejsing Horn til fagbladet.

Adm. direktør Morten Vinther Jensen ønsker ikke at kommentere på nuværende tidspunkt.

Det Nordjyske Mediehus skal spare 18 millioner kroner

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs