MediaWatch

Ekstra Bladet vil destruere fysisk arkiv af mindreårige Side 9-piger

I billedarkivet er fotografier af Side 9-piger under 18 år, som har figureret i Ekstra Bladet fra 1970’erne til 2000’erne ifølge Politiken. Chefredaktør var ikke bekendt med arkivet.

Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken

Knud Brix, ansv. chefredaktør på Ekstra Bladet siden april, vil sørge for, at billeder af mindreårige Side 9-piger ned til 15-års-alderen bliver fjernet fra billedarkivet i kælderen under JP/Politikens Hus i København. Det skriver Politiken.

Politikens journalister har gjort Knud Brix opmærksom på det fysiske arkiv af nøgenbillederne, der er fotograferet og har været i Ekstra Bladet fra 1970’erne og frem til 2000’erne. Knud Brix udtaler i et mailsvar til Politiken, at har ikke vidste, at man havde ”det liggende” i arkivet.

”Det skal vi heller ikke. Derfor vil vi nu sørge for, at det bliver fjernet og destrueret,” svarer Knud Brix Politiken.

I 2020 valgte daværende ansv. chefredaktør på tabloidavisen at få sløret godt 1600 billeder af Side 9-piger under 18 år i Ekstra Bladets digitale billedarkiv kritik fra organisationen Red Barnet. Poul Madsen mente ikke, at der var noget principielt i vejen med billederne, som han så som ”uskyldige” men besluttede slørerede dem, da Red Barnet pegede på, at de blev brugt på hjemmesider med børneporno.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs