MediaWatch

Rusland nedlægger forbud mod Kreml-kritisk avis

Novaja Gazeta har mandag fået frataget sin licens til at bedrive avis i Rusland. Det efterlader landet med udelukkende statskontrollerede medier.

Dmitrij Muratov modtog i 2021 Nobels Fredspris for sit arbejde med Novaja Gazeta. | Foto: David Dee Delgado/Reuters/Ritzau Scanpix

Det sidste uafhængige nyhedsmedie i Rusland, avisen Novaja Gazeta, blev mandag lagt på is af Ruslands medievagthund, Roskomnadzor. Det efterlader landet med medier, der bakker op om og er kontrolleret af Kreml, skriver Jyllands-Posten.

Siden krigen i Ukraine brød ud i februar, har avisen fået advarsler fra Roskomnadzor for sin dækning af krigen, og der er løbende er skåret ned på rapporteringen.

En gruppe af avisens medarbejdere, der er flygtet ud af landet, har imidlertid siden april lanceret selvstændige netmedier under Novaja Gazeta-brandet for at fortsætte den kritiske dækning af præsident Vladimir Putin. Det har altså nu fået Roskmnadzor gået i retten og har fået inddraget avisens registrering som medie i Rusland.

Novaja Gazeta blev stiftet i 1993 af avisens ansv. chefredaktør, Dmitrij Muratov,

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs